Nieuws

Reinier Kramer, nieuwe dominee Koningskerk Deventer

Reinier Kramer in de ontmoetingsruimte van de Koningskerk in Deventer

“De passie van Christus voor alle mensen, dat is wat mij drijft.”

Reinier Kramer

Op zondagmorgen 17 september zal dominee Reinier Kramer (1979) bevestigd worden als gemeentepredikant van de Koningskerk. Dit is een samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde Kerk en Nederlandse Gereformeerde Kerken die bijeenkomt in de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein te Deventer. Met de komst van dominee Reinier en zijn gezin heeft de Koningskerk weer een eigen gemeentepredikant. “De passie van Christus voor alle mensen, voor Deventer, dat is wat mij drijft. Ik zie ernaar uit dat te laten zien!” aldus Reinier.

Dominee Reinier Kramer was hiervoor predikant in Spakenburg-Zuid en Bergentheim. Ook verzorgde hij onder andere overdenkingen voor de dagelijkse EO podcast ‘Eerst Dit’ en is hij actief betrokken bij de kerkelijke vernieuwingsbeweging Kerk2030. De Koningskerk in Deventer telt ongeveer 1.200 leden en komt elke zondagmorgen om 10.00 samen aan het Mariënburgplein. Op zondagmiddag/avond worden er ook regelmatig samenkomsten georganiseerd, met diverse invullingen zoals stiltevieringen, @WorshipinDeventer, reguliere diensten of leerdiensten.

Weet u op 17 september om 10.00 uur van harte welkom in de Koningskerk om deze intrededienst mee te maken. Op afstand meebeleven kan ook via https://www.youtube.com/@koningskerkdeventer. Ook doordeweeks bent u en jij van harte welkom in de kerk. De deuren staan elke doordeweekse dag tussen 10 en 16 uur open. Of woon een van de andere samenkomsten bij, zoals die te vinden zijn in de agenda op de website www.koningskerkdeventer.nl.

Contact

Ds. Reinier Kramer
reinier.kramer@koningskerkdeventer.nl

Worship in Deventer

Een groep enthousiaste christenen is dit nieuwe initiatief gestart in Deventer. Eén keer in de 2 maanden zal er een interkerkelijke worshipavond worden gehouden. Op deze avonden zal er livemuziek van een band zijn. Eveneens zal er een spreker zijn, die een korte overdenking zal houden. De locatie is in de Koningskerk, Marienburghstraat 4, Keizerslanden maar andere locaties zijn ook mogelijk. Houd de website in de gaten voor informatie over aanvang en locatie.

Interkerkelijk wil zeggen, georganiseerd door meerdere kerken samen. Worship betekent aanbidding. Iedereen, jong en oud, is welkom om te komen kijken en luisteren of kennis te maken met het christelijk geloof.

Het zou mooi zijn, als Worship in Deventer ook echt #interkerkelijk gemeente breed wordt gedragen. Daarvoor kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.

Wat u kunt doen om Worship in Deventer verder op de kaart te zetten

Het zou mooi zijn, als worshipindeventer ook echt interkerkelijk gemeente breed wordt gedragen. Daarvoor kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.

Deel ons verhaal
Om deze interkerkelijke avond ook interkerkelijk bekend te maken, willen we u vragen de berichten en afbeeldingen op social media te delen en onze flyers te printen en op te hangen in uw kerk en te delen via de kerksite, social media kanalen en het scherm voor/na de kerkdienst.

Geef je op als spreker
Daarnaast zijn wij als team op zoek naar (gratis) sprekers uit de Deventer kerken. Weet u wie dit leuk vindt en dit goed zou kunnen, laat het mij weten. Graag ontvangen we de contactgegevens via email.

Wordt teamlid
We zijn als team op zoek naar mensen die de bezoekers welkom willen heten, gastvrouwen/gastmannen en iemand die flyers, logo, tekst en foto’s wil maken voor de website.

Opmerkingen, tips, vragen? Laat het weten. Mail naar info@worshipindeventer.nl