Nieuws

Gospeltour Oekraïense zangeressen als herinnering aan de oorlog

De praiseband van de Oekraïense Irpin Bible Church (IBC) uit Irpin geeft op exact twee jaar na de grootschalige invasie van Oekraïne op 1 maart om 20.00 uur een concert in de Koningskerk in Deventer. De drie zangeressen die komen maken de oorlog dagelijks van dichtbij. Zo zijn er al goede vrienden overleden door de oorlog. Om de herinnering aan de verschrikkelijke oorlog levend te houden treden ze vijf keer samen met een Nederlandse band op in Harlingen, Leeuwarden, Sneek, Deventer en Houten.

Het concert vormt onderdeel van een gospeltour van concerten, die stichting Hope4Ukraine organiseert. De christelijke organisatie uit Nederland heeft een nauwe band met de kerk in Irpin. Irpin is een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kyiv, die in 2022 zwaar werd beschadigd tijdens het Kyiv offensief van de Russen. De kerk verzorgt de hulpverlening ter plekke. Hope4Ukraine helpt de kerk op haar beurt onder andere met het herstel van huizen voor burgers die dakloos zijn geworden.

Inmiddels zijn al 275 Nederlandse vrijwilligers, uit heel Nederland, naar Irpin en inmiddels ook Moshchun en Mykolajiv geweest om herstelwerkzaamheden te doen. Daarnaast zorgt Hope4Ukraine voor voedselleveranties aan dorpen langs de frontlinie en voor inmiddels meer dan 225 hulptransporten met goederen.

“Met deze tour”, zegt voorzitter Gerben Huisman van Hope4Ukraine, “willen we blijven herinneren aan de verschrikkelijke oorlog die nog steeds woedt in de Ukraine. Als deze groep de gospeltour doet, is het precies twee jaar geleden dat de grootschalige invasie begon.”

Data en locaties:
1 maart 20.00 uur De Koningskerk, Mariënburghstraat 4, Deventer
2 maart 20.00 uur De Lichtboog kruisboog 22, Houten

De deuren zijn 30 minuten voor aanvang open.

Groene dominee op bezoek in het Klimaatcafé

Zorgen om het klimaat? Of vind je dat maar onzin? Je geniet van de schepping. Maar is die nu echt in nood? Bijna elke dag haalt ‘het klimaat’ het nieuws. Wat doet dat met je? Wat vraagt het van je? Het gaat vaak over duurzaamheid. Wat is dat eigenlijk? En klopt het dat duurzaamheid ook duur is?

Discussieer mee in het Klimaatcafé op 24 november in de Koningskerk aan de Mariënburghstraat in Deventer. Vanaf 19.30 uur ben je welkom. We starten om 20.00 uur.

‘Groene’ dominee Jeroen Sytsma neemt de aanwezigen mee langs verrassende bijbelteksten over groen geloven, over wat Jezus met het milieu te maken heeft. Hoe oog voor de schepping je aanbidding kan verdiepen.

Maar het wordt ook praktisch: er is veel slecht nieuws, hoe kan je toch positief bijdragen aan het klimaat en waar kan je echt het verschil maken? De avond duurt tot circa 22.00 uur.

Het Klimaatcafé is een initiatief van A Rocha Deventer en de Koningskerk. Meer info via https://www.arocha.nl/nl/a-rocha-deventer-klimaatcafe/


Synode van Deventer

Op 6 oktober 2023 is de Synode van Deventer geopend. Die synode zal naar verwachting tussen de startdatum en maart 2024 haar werkzaamheden verrichten. Via deze pagina kun je alles lezen en volgen wat er op de synode gebeurt.

Alles over de synode kun je vinden op deze pagina: https://ngk.nl/synode-van-deventer-2023/

Reinier Kramer, nieuwe dominee Koningskerk Deventer

Reinier Kramer in de ontmoetingsruimte van de Koningskerk in Deventer

“De passie van Christus voor alle mensen, dat is wat mij drijft.”

Reinier Kramer

Op zondagmorgen 17 september zal dominee Reinier Kramer (1979) bevestigd worden als gemeentepredikant van de Koningskerk. Dit is een samenwerkingsgemeente van de Christelijke Gereformeerde Kerk en Nederlandse Gereformeerde Kerken die bijeenkomt in de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein te Deventer. Met de komst van dominee Reinier en zijn gezin heeft de Koningskerk weer een eigen gemeentepredikant. “De passie van Christus voor alle mensen, voor Deventer, dat is wat mij drijft. Ik zie ernaar uit dat te laten zien!” aldus Reinier.

Dominee Reinier Kramer was hiervoor predikant in Spakenburg-Zuid en Bergentheim. Ook verzorgde hij onder andere overdenkingen voor de dagelijkse EO podcast ‘Eerst Dit’ en is hij actief betrokken bij de kerkelijke vernieuwingsbeweging Kerk2030. De Koningskerk in Deventer telt ongeveer 1.200 leden en komt elke zondagmorgen om 10.00 samen aan het Mariënburgplein. Op zondagmiddag/avond worden er ook regelmatig samenkomsten georganiseerd, met diverse invullingen zoals stiltevieringen, @WorshipinDeventer, reguliere diensten of leerdiensten.

Weet u op 17 september om 10.00 uur van harte welkom in de Koningskerk om deze intrededienst mee te maken. Op afstand meebeleven kan ook via https://www.youtube.com/@koningskerkdeventer. Ook doordeweeks bent u en jij van harte welkom in de kerk. De deuren staan elke doordeweekse dag tussen 10 en 16 uur open. Of woon een van de andere samenkomsten bij, zoals die te vinden zijn in de agenda op de website www.koningskerkdeventer.nl.

Contact

Ds. Reinier Kramer
reinier.kramer@koningskerkdeventer.nl

Worship in Deventer

Een groep enthousiaste christenen is dit nieuwe initiatief gestart in Deventer. Eén keer in de 2 maanden zal er een interkerkelijke worshipavond worden gehouden. Op deze avonden zal er livemuziek van een band zijn. Eveneens zal er een spreker zijn, die een korte overdenking zal houden. De locatie is in de Koningskerk, Marienburghstraat 4, Keizerslanden maar andere locaties zijn ook mogelijk. Houd de website in de gaten voor informatie over aanvang en locatie.

Interkerkelijk wil zeggen, georganiseerd door meerdere kerken samen. Worship betekent aanbidding. Iedereen, jong en oud, is welkom om te komen kijken en luisteren of kennis te maken met het christelijk geloof.

Het zou mooi zijn, als Worship in Deventer ook echt #interkerkelijk gemeente breed wordt gedragen. Daarvoor kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.

Wat u kunt doen om Worship in Deventer verder op de kaart te zetten

Het zou mooi zijn, als worshipindeventer ook echt interkerkelijk gemeente breed wordt gedragen. Daarvoor kunnen we nog wel wat hulp gebruiken.

Deel ons verhaal
Om deze interkerkelijke avond ook interkerkelijk bekend te maken, willen we u vragen de berichten en afbeeldingen op social media te delen en onze flyers te printen en op te hangen in uw kerk en te delen via de kerksite, social media kanalen en het scherm voor/na de kerkdienst.

Geef je op als spreker
Daarnaast zijn wij als team op zoek naar (gratis) sprekers uit de Deventer kerken. Weet u wie dit leuk vindt en dit goed zou kunnen, laat het mij weten. Graag ontvangen we de contactgegevens via email.

Wordt teamlid
We zijn als team op zoek naar mensen die de bezoekers welkom willen heten, gastvrouwen/gastmannen en iemand die flyers, logo, tekst en foto’s wil maken voor de website.

Opmerkingen, tips, vragen? Laat het weten. Mail naar info@worshipindeventer.nl