Missionair & diaconaal 

Als gemeente ondersteunen wij diverse (diaconale) projecten, waar vaak ook gemeenteleden verbonden zijn.  

De Ontmoeting

Deventer

“Leven in verbondenheid met God geeft ons leven zin, rust en blijdschap. Door de jaren heen is ons verlangen gegroeid om dit met andere mensen te delen.”
Albert-Jan en Jacqueline Cloo runnen samen met een hecht vrijwilligers-team, het inloophuis De OntmoetingNieuwstraat 19-21 in Deventer. Je bent welkom voor een kopje koffie, een gesprek of gebed, in de boekenshop of de tweedehandskledingwinkel. Daarnaast wordt er vanuit de Ontmoeting de Alpha-cursus gegevenzijn er gebedsavonden, open maaltijden en meer. 

Klik hier voor meer informatie

Het Jongerenklooster 

Nederland

Catharinus en Tjakkelien van den Berg zijn door onze gemeente uitgezonden voor het werk als begeleiders van het Jongerenklooster, een gemeenschap van jonge mensen (tussen de twintig en dertig jaar oud), die een paar maanden tot maximaal twee jaar op het klooster wonen, studeren, werken en bidden. Catharinus gaat daarnaast geregeld voor in diensten in de Koningskerk. 

Klik hier voor meer informatie

Christiaan en Ksenya Kooiman 

Schwerin, Duitsland

We zien veel hopeloosheid om ons heen. Wij verlangen dat deze mensen échte hoop krijgen, hoop die ons in Jezus gegeven is. 

Onder andere via het Patchwork Center, waar iedereen uit de wijk welkom is, iedereen iets kan doen en iedereen de mogelijkheid heeft om Jezus te ontdekken, bouwen Christiaan en Ksenya aan een open en betrokken gemeenschap. 

Klik hier voor meer informatie

Wilfred en Marisa Kampjes

Alcora, Spanje

“Onze wens is verzoening tussen God en mensen.” Wilfred en Marisa zetten zich in voor evangelisatie, gemeentestichtend en gemeente opbouwend werk in Spanje (Comunidad Valenciana). Daarnaast vormt sociale hulp via gespecialiseerde pleegzorg, via stichting “El Buen Samaritano” en op andere manieren, een belangrijk onderdeel van hun taken. 

Klik hier voor meer informatie

Stichting Kisiwa 

Kenia

Ruben Koning (lid Samenwerkingsgemeente) richtte als 16-jarige Stichting Kisiwa op. Inmiddels krijgen (via Kisiwa) maar liefst 900 kinderen dagelijks een warme maaltijd op hun eigen schoolDit stimuleert kinderen niet alleen om trouw naar school te komen, maar heeft tegelijkertijd een positieve invloed op hun resultaten. Ook biedt de stichting leerlingen de mogelijkheid om een studie te volgen 

Klik hier voor meer informatie

Wessel en Ut Huisjes 

Mekong Valley Foods, Thailand 

Wessel en Ut Huisjes wonen en werken in het noorden van Thailand en Laos vanuit het principe “Business as Mission”. Vanuit hun bedrijf Mekong Valley Foods (meelfabriek met name voor voedselhulp) en het project Dao Samai Lao (inkoop van Sacha Inchi noten) helpen ze de lokale bevolking in met name Laos met het telen, verhandelen en verwerken van landbouwproducten.  

Klik hier voor meer informatie

IFES Nederland

Studenten toerusten en aanmoedigen

IFES gelooft dat gepassioneerde christenstudenten in deze wereld blijvend verschil kunnen maken. Door gepassioneerd en oprecht betrokken met studenten op te trekken, worden ze toegerust, aangemoedigd en meegeholpen.  

Klik hier voor meer informatie

Zendingsproject
Mukhanyo Theological College

Zuid-Afrika

De 3 kerkverbanden waaruit de Koningskerk is ontstaan hebben een band met MTC. Het MTC is ontstaan uit zendingswerk en functioneert als opleiding tot predikant en ondersteunt studenten vanuit de onafhankelijke kerken uit KwaNdebele 

Klik hier voor meer informatie