Digitale koffieruimte

Beste mede thuiszitters,

De Corona houdt nog even aan. Ik had steeds de hoop dat we elkaar weer zouden zien. Helaas! Afgelopen weken werd voor mij wel duidelijk dat ik de kleine gesprekjes na de kerk enorm mis. Dus heb ik na wat overleg met enkele broeders en zusters en de nodige toestemming een digitale koffieruimte ingericht. Ik weet het is een slappe vervanging van het echte werk, maar geeft wel de mogelijkheid om elkaar na de dienst even te spreken.

De digitale koffieruimte is te bereiken via onderstaande button.

Op een computer, laptop, telefoon of tablet met camera en microfoon klik je op de button “naar de koffieruimte”. Op de site van wonder.me kan je eerst even je schermnaam geven + schermfotootje instellen. En dan het wachtwoord invoeren (koningskerk).

En zie, je bent al op een fotoscherm waarop je de koffieruimte van de kerk ziet. Je bent zelf een van de rondjes op het scherm. Je kan nu andere rondjes benaderen door erop te klikken. Als je iemand ontmoet dan kom je in een soort Teams of Zoom setting en kan even bijpraten.

Daarnaast zijn er diverse themakamers te zien op het scherm. Hiermee kan u kiezen voor even rustig gesprek (max 4 personen) of meedoen in een koffieleutgroep (max 15 personen). Komende weken is in ieder geval ook het gebedsteam hier te vinden.

Komende weken hoop ik u te zien in deze setting.

Elske Oost

Vragen?

Voor vragen bel, mail of app even met Johan of Elske Oost wij kijken dan even hoe hulp het beste georganiseerd kan worden.

De Button werkt niet
Werkt de button niet kopieer dan onderstaande URL en plak deze in de adresbalk van uw browser.
https://www.wonder.me/r?id=1b604d71-0cb0-493c-bdca-257390bbbfd9

Extra uitleg over WonderMe.

WonderMe is een tool waarmee je online bijeenkomsten socialer kan maken. Iedereen met de link kan in één klik naar de kamer gaan. Geen registratie of login vereist. Deelnemers komen via de link in een virtuele ruimte waar ze kunnen ‘lopen’ en in ‘circles/bubbles’ kunnen praten.

Elke persoon wordt vertegenwoordigd door een kleine avatar. Wanneer je avatar dicht bij de avatar van iemand anders komt, wordt er een videochat geopend. Als er meer deelnemers in de buurt komen worden zij toegevoegd. Alleen deelnemers die naast je in de cirkel staan, kunnen deelnemen aan jullie gesprek.

Deelnemers kunnen op geen enkele manier verborgen blijven. Je kunt altijd alle deelnemers zien die momenteel in de kamer zijn. Je kunt andere deelnemers door de kamer zien bewegen en je kunt ook zien wanneer ze met elkaar praten. Maar je kunt hun gesprek niet horen of zien tenzij je je bij hun groep voegt. Je kunt wel op elk moment met elke deelnemer chatten.

In totaal kunnen er 1500 deelnemers in de ruimte. Een gespreksgroep (cirkel/kring) zelf biedt op dit moment plaats aan max. 15 deelnemers zodat iedereen nog enigszins bij het videogesprek kan worden betrokken.

De gastheer kan een aankondiging doen door op de uitzendfunctie te klikken. Alle andere gesprekken worden gestopt en je videostream wordt aan alle deelnemers in de ruimte getoond. Maximaal 6 deelnemers kunnen tegelijkertijd uitzenden. Ze moeten allemaal worden geauthentiseerd als host. Dit werkt erg goed voor presentaties, panels en snelle aankondigingen om de menigte te matigen.

Screenshot van de digitale koffieruimte in Wonder.me. Klik om naar de koffieruimte te gaan.